Fazole nutno před vařením namočit!
- 350 g fazolí
- 80 g cibule (1 střední)
- 80 g polohrubé mouky (4 polévkové lžíce)
- 60 g mrkve (1 menší)
- 40 g celeru
- 40 g sádla (1 a půl polévkové lžíce)
- 2 stroužky česneku
- 2 čajové lžičky sladké papriky
- 1 bobkový list
- sůl, pepř
- klobása
- 2000 ml vývaru
Jak na to
- na sádle orestovat cibuli a mrkev s celerem
- nasypat mouku, osmahnout jíšku, vmíchat papriku, zalít vývarem
- přidat scezené fazole, bobkový list, osolit, opepřit, vařit doměkka
- na závěr přidat utřený česnek a opečenou klobásu
.
- na sádle orestovat cibuli a mrkev s celerem
- nasypat mouku, osmahnout jíšku, vmíchat papriku, zalít vývarem
- přidat scezené fazole, bobkový list, osolit, opepřit, vařit doměkka
- na závěr přidat utřený česnek a opečenou klobásu
.