- 1200 g hovězí roštěné nebo hovězí kýty
- 750 ml hovězího vývaru nebo vody
- 300 g cibule
- 150 g špeku
- 4 čajové lžičky plnotučné nebo dijonské hořčice
- 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje nebo sádla
- 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
- 2 polévkové lžíce másla (pouze pokud použijeme olej, do sádla ne)
- 2 kyselé okurky
- 1 vejce
- 1 nožička vídeňského párku
- sůl, pepř
Jak na to
- plátky z roštěné rozklepat, osolit a opepřit, potřít hořčicí
- na každý plátek položit kousek okurky, špeku, párku, cibule a vařeného vejce
- pevně zabalit, zajistit provázkem
- zprudka opéct na sádle nebo oleji s máslem, naskládat do pekáče na cibuli
- na pánvi po mase orestovat cibuli a špek, přisypat do pekáče
- zalít vývarem
- zakrýt, péct 30 minut na 180 °C, ptáčky obrátit, snížit teplotu na 160 °C, péct dalších 60 minut
- upečené ptáčky vyndat, šťávu přelít do hrnce, vmíchat hořčici, zahustit moukou, 20 minut povařit
- omáčku scedit nebo rozmixovat nebo propasírovat
,
- plátky z roštěné rozklepat, osolit a opepřit, potřít hořčicí
- na každý plátek položit kousek okurky, špeku, párku, cibule a vařeného vejce
- pevně zabalit, zajistit provázkem
- zprudka opéct na sádle nebo oleji s máslem, naskládat do pekáče na cibuli
- na pánvi po mase orestovat cibuli a špek, přisypat do pekáče
- zalít vývarem
- zakrýt, péct 30 minut na 180 °C, ptáčky obrátit, snížit teplotu na 160 °C, péct dalších 60 minut
- upečené ptáčky vyndat, šťávu přelít do hrnce, vmíchat hořčici, zahustit moukou, 20 minut povařit
- omáčku scedit nebo rozmixovat nebo propasírovat
,