Sýr se po naložení musí nechat několik dní uležet!
Rozpis pro 16 kusů Hermelínu nebo Camembertu.
Základ
- 16 ks 100g Hermelínu nebo Camembertu
- 8 - 16 stroužků česneku
- 4 větší cibule
- 4 bobkové listy
- nakládané beraní rohy, feferonky, papriky
- mletý pepř, mletá paprika
Olej na naložení
- 800 - 1000 ml olivového nebo slunečnicového oleje
- 10 kuliček pepře,
- 5 kuliček nového koření
- 1 čajová lžička hořčičného semínka
- 1 čajová lžička tymiánu
- 1 zarovnaná čajová lžička soli
Jak na to
- sýr podélně rozkrojit, podle chuti okořenit, přidat česnek, papriku, přiklopit
- naskládat do nádoby, prokládat cibulí, bobkovými listy a beraními rohy
- v oleji rozmíchat koření, sýry zalít
- několik dní nechat v chladu rozležet
.