Pečeno v kulaté formě s pantem o průměru 26 centimetrů.
Těsto
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 80 g cukru moučky
- 1 vejce
- 1/2 kypřicího prášku do pečiva
- nastrouhaná kůra z limetky nebo citronu
Tvarohová náplň
- 750 g tučného tvarohu (3 balíčky)
- 500 ml mléka
- 190 g zakysané smetany (1 kelímek)
- 150 g cukru krupice
- 3 žloutky a 1 celé vejce
- 3 čajové lžičky rumu
- 3 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 2 čajové lžičky šťávy z limetky nebo citronu
- 2 vanilkové cukry
- 1 sáček vanilkového pudingu (37 g)
Jak na to
- z uvedených ingrediencí zpracovat těsto, nechat v chladu odpočinout
- rozmíchat tvarohovou náplň
- formu vymazat máslem
- těsto rozválet a vyplnit s ním formu
- nalít tvarohovou náplň
- v troubě rozehřáté na 170 °C péct 10 minut, pak snížit teplotu na 150 °C
- dopéct cca 50 minut dozlatova
- v pootevřené vypnuté troubě ponechat ještě 30 minut dojít
.
.