- 500 g fazolových lusků
- 500 ml kuřecího vývaru nebo vody
- 200 g zakysané smetany (nebo 30% ke šlehání)
- 80 g cibule (1 střední)
- 60 g másla
- 40 g polohrubé nebo hladké mouky
- ocet, sůl, cukr, pepř
Jak na to
- fazolové lusky pokrájet, blanšírovat je nebo povařit do měkka
- na másle zesklovatět cibuli, vmíchat mouku, usmažit jíšku
- zalít vývarem, 15 minut povařit
- vmíchat smetanu, přivést k varu, nasypat fazolky, prohřát, dochutit, vypnout
.
- fazolové lusky pokrájet, blanšírovat je nebo povařit do měkka
- na másle zesklovatět cibuli, vmíchat mouku, usmažit jíšku
- zalít vývarem, 15 minut povařit
- vmíchat smetanu, přivést k varu, nasypat fazolky, prohřát, dochutit, vypnout
.