- 1000 g vepřové plece
- 425 ml konzervovaných sekaných loupaných rajčat
- 200 g cibule (2 střední)
- 130 g žampionů (cca 8 ks)
- 6 polévkových lžic slunečnicového nebo olivového oleje
- 5 stroužků česneku
- 5 polévkových lžic rajčatového protlaku
- 2 čajové lžičky cukru
- sůl, mletý pepř, kmín
- bazalka (hrst čerstvé nebo 2 - 3 čajové lžičky sušené)
- oregano (hrst čerstvého nebo 2 - 3 čajové lžičky sušeného)
- tymián (pár snítek čerstvého nebo 1 čajovou lžičku sušeného)
- parmazán
Jak na to
- na oleji orestovat cibuli do zezlátnutí, přidat maso, krátce zprudka osmahnout
- bez zakrytí 10 minut dusit ve vlastní šťávě
- přidat česnek, vmíchat sůl, pepř, kmín a bylinky
- přidat rajčatový protlak, celý obsah konzervy s rajčaty a cukr
- vlít 200 ml vody z propláchnuté konzervy
- zakryté dusit 15 minut, přidat žampiony, dále dusit cca 10 minut doměkka
- na talíři posypat parmazánem
.
- na oleji orestovat cibuli do zezlátnutí, přidat maso, krátce zprudka osmahnout
- bez zakrytí 10 minut dusit ve vlastní šťávě
- přidat česnek, vmíchat sůl, pepř, kmín a bylinky
- přidat rajčatový protlak, celý obsah konzervy s rajčaty a cukr
- vlít 200 ml vody z propláchnuté konzervy
- zakryté dusit 15 minut, přidat žampiony, dále dusit cca 10 minut doměkka
- na talíři posypat parmazánem
.