Maso s cibulí a česnekem necháme před pečením několik hodin rozležet.
- 1000 g vepřové plece nebo libový bůček nebo krkovice
- 250 g cibule (3 středně velké)
- 8 stroužků česneku
- sůl, kmín
Jak na to
- pokrájené maso smíchat se solí, kmínem, cibulí a česnekem, nechat uležet
- zapéct odkryté při 200 °C, po 15 minutách podlít, zakrýt, teplotu stáhnout na 180 °C
- péct 45 - 50 minut do měkka, podlévat, polévat
- na závěr 10 - 15 minut péct bez zakrytí dozlatova
.
- pokrájené maso smíchat se solí, kmínem, cibulí a česnekem, nechat uležet
- zapéct odkryté při 200 °C, po 15 minutách podlít, zakrýt, teplotu stáhnout na 180 °C
- péct 45 - 50 minut do měkka, podlévat, polévat
- na závěr 10 - 15 minut péct bez zakrytí dozlatova
.