Cheesecake musí pomalu a důkladně chladnout, proto ho upečeme den před plánovaným podáváním.
Rozpis je na kulatou formu s pantem o průměru 22 centimetrů.
Sušenkový korpus
- 250 g oblíbených sušenek, např. Lotus, Bebe, Esíčka...
- 120 g másla
Sýrová vrstva
- 500 g sýru Philadelphia
- 250 g moučkového cukru
- 200 g 15% zakysané smetany
- 3 vejce a 1 žloutek
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1 polévková lžíce šťávy z citronu
- 1/4 čajové lžičky soli
- nastrouhaná kůra z citronu
Jak na to
- rozdrcené sušenky smíchat s rozpuštěným máslem, upěchovat do formy
- 8 minut péct při 180 °C, nechat vychladnout
- sýr smíchat s cukrem moučkou, solí, extraktem, šťávou a kůrou z citronu a zakysanou smetanou
- po jednom zapracovat vejce
- nalít na vychladlý korpus, formu obalenou alobalem a položenou do pekáče s horkou vodou dát do trouby nebo vedle formy postavit hrnec s horkou vodou
- péct 5 minut při 180 °C a 40 minut při 150 °C
- vypnout, po 15 minutách pootevřít dvířka, nechat 2 - 3 hodiny chladnout v troubě
- nechat stát na lince do úplného vychladnutí, dát na několik hodin do lednice
.
- rozdrcené sušenky smíchat s rozpuštěným máslem, upěchovat do formy
- 8 minut péct při 180 °C, nechat vychladnout
- sýr smíchat s cukrem moučkou, solí, extraktem, šťávou a kůrou z citronu a zakysanou smetanou
- po jednom zapracovat vejce
- nalít na vychladlý korpus, formu obalenou alobalem a položenou do pekáče s horkou vodou dát do trouby nebo vedle formy postavit hrnec s horkou vodou
- péct 5 minut při 180 °C a 40 minut při 150 °C
- vypnout, po 15 minutách pootevřít dvířka, nechat 2 - 3 hodiny chladnout v troubě
- nechat stát na lince do úplného vychladnutí, dát na několik hodin do lednice
.