- 425 ml konzervovaných sekaných loupaných rajčat
- 100 g švestkových povidel (2 plné polévkové lžíce)
- 100 ml bílého vína
- 100 g řapíkatého celeru
- 50 g cibule (1 malá)
- 10 g cukru krupice
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 čajová lžička octa
- sůl, pepř
- chilli koření nebo menší paprička pro ostřejší variantu
Jak na to
- na olivovém oleji orestovat cibuli a česnek, vmíchat cukr, nechat zkaramelizovat
- přisypat pokrájený celer, zalít octem a vínem, nechat odpařit alkohol
- vlít rajčata, 10 minut povařit
- vmíchat povidla, sůl, pepř a chilli, 10 - 15 minut povařit do zhoustnutí
.
- na olivovém oleji orestovat cibuli a česnek, vmíchat cukr, nechat zkaramelizovat
- přisypat pokrájený celer, zalít octem a vínem, nechat odpařit alkohol
- vlít rajčata, 10 minut povařit
- vmíchat povidla, sůl, pepř a chilli, 10 - 15 minut povařit do zhoustnutí
.