- 200 g smetany (30 a více procent)
- 150 - 300 ml vody nebo vína
- 50 - 60 g sušených hub
- 35 g másla
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
- 1 menší cibule
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- sůl, bílý pepř, kmín
Jak na to
- na másle a oleji zvolna restovat cibuli, vmíchat mouku, usmažit světlou cibulovou jíšku
- na másle a oleji zvolna restovat cibuli, vmíchat mouku, usmažit světlou cibulovou jíšku
- přidat předem namočené scezené houby, osolit, opepřit, okmínovat
- po 2 - 3 minutách nalít 150 - 300 ml vody nebo vína, 10 minut povařit
- vmíchat utřený česnek, vlít opatrně smetanu, přivést k varu, vypnout
.