Základ
- 1 lilek (cca 300 g)
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- vločky sušených chilli papriček
- sůl
Česnekovozázvorová pasta
- 40 g zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 čajové lžičky šťávy z citronu
- 1 kávová lžička kmínu
- 1/3 kávové lžičky mleté skořice
- 1 - 2 polévkové lžíce zakysané smetany nebo hustého bílého jogurtu (nemusí být)
Jak na to
- lilek rozpůlit, naříznout do mřížky, posypat solí, nechat vypotit
- setřít vodu, potřít olivovým olejem, posypat chilli vločkami
- dát do pekáče, do půlky výšky lilků zalít vodou, péct při 180 °C do zhnědnutí (30 - 40 minut)
- připravit pastu: na olivovém oleji orestovat zázvor a česnek, vmíchat kmín, skořici a citronovou šťávu
- přendat do misky, smíchat se 3 polévkovými lžícemi olivového oleje
- lilek servírovat s pastou, pokapat olivovým olejem, posypat vločkami chilli papriček
.
- lilek rozpůlit, naříznout do mřížky, posypat solí, nechat vypotit
- setřít vodu, potřít olivovým olejem, posypat chilli vločkami
- dát do pekáče, do půlky výšky lilků zalít vodou, péct při 180 °C do zhnědnutí (30 - 40 minut)
- připravit pastu: na olivovém oleji orestovat zázvor a česnek, vmíchat kmín, skořici a citronovou šťávu
- přendat do misky, smíchat se 3 polévkovými lžícemi olivového oleje
- lilek servírovat s pastou, pokapat olivovým olejem, posypat vločkami chilli papriček
.