pondělí 29. června 2015

Slané tyčky z listového těsta

Slané tyčky z listového těsta


  • 300 g listového těsta
  • 1 vejce
  • 1 polévková lžíce hladké mouky na podsypání
  • hrubozrnná sůl, mák, kmín, slunečnicová nebo sezamová semínka ...

Jak na to  

- rozválet těsto na velikost plechu
- přenést na rovný plech vyložený pečicím papírem
- rádýlkem rozkrájet, potřít rozšlehaným vejcem, posypat mákem, kmínem, semínky ...
- posypat hrubozrnnou solí
- péct cca 12 minut při 200 °C dozlatova

.

Rychle hotové malé pohoštění k vínu, pivu nebo jen tak.

Na rovný plech o rozměru 30 x 40 centimetrů položíme pečicí papír, v hrnku rozšleháme vajíčko.

Zapneme troubu, nastavíme na 200 °C.

Pracovní desku jemně posypeme hladkou moukou.
Listové těsto rozválíme, přeneseme na plech.
Lehce namotáme na váleček a nad plechem rozvineme.
Zarovnáme kraje, rozkrájíme podélně na zhruba dvoucentimetrové pásky, příčně na třetiny nebo čtvrtiny.


Potřeme rozšlehaným vajíčkem, podle chuti a preferencí zvolíme posyp kmínem, mákem, sezamovým nebo slunečnicovým semínkem ...
Na závěr osolíme hrubozrnnou solí.
Pečeme zhruba 12 minut dozlatova.






TIP!  Na pravidelné rozkrajování těst je výborné rozřezat ohebné plastové prkénko na různé rozměry. Ideální jsou ta z Ikea.

TIP!!  Tyčky můžeme také posypat strouhaným sýrem nebo nadrobno pokrájenou slaninou, šunkou ....


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat