pondělí 29. června 2015

Slané tyčky z listového těsta

Slané tyčky z listového těsta


  • 300 g listového těsta
  • 1 vejce
  • 1 polévková lžíce hladké mouky na podsypání
  • hrubozrnná sůl, mák, kmín, slunečnicová nebo sezamová semínka...


Jak na to  

- rozválet těsto na velikost plechu
- přenést na rovný plech vyložený pečicím papírem
- rádýlkem rozkrájet, potřít rozšlehaným vejcem, posypat mákem, kmínem, semínky...
- posypat hrubozrnnou solí
- péct cca 12 minut při 200 °C dozlatova

.

Rychle hotové malé pohoštění k vínu, pivu nebo jen tak.


Příprava

Na rovný plech o rozměru 30 x 40 centimetrů položíme pečicí papír.
V hrnku rozšleháme vajíčko.

Zapneme troubu, nastavíme na 200 °C.

Pracovní desku jemně posypeme hladkou moukou.
Listové těsto rozválíme do obdélníku stejně velkého jako plech.
Pomocí válečku ho na něj přeneseme.
Těsto lehce namotáme na váleček, přeneseme a nad plechem rozvineme.


Upečení

  • Rádýlkem těsto podélně rozkrájíme na zhruba dvoucentimetrové pásky.
  • Příčně na třetiny nebo čtvrtiny.

  • Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem, mákem, sezamovým nebo 
    slunečnicovým semínkem...
    Na závěr ho posypeme hrubozrnnou solí.
    Pečeme 10 až 12 minut dozlatova.

Po vychladnutí tyčky sesypeme na tác a můžeme podávat.





TIP!  Jako pomůcku na rovnoměrné rozkrajování rozválených těst doporučuji rozřezat ohebné plastové prkénko na různé rozměry. 

TIP!  Tyčky můžeme posypat také strouhaným sýrem nebo nadrobno pokrájenou slaninou, šunkou...


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat