středa 18. prosince 2013

Krevety na másle a česneku

Krevety na másle a česneku


  • 450 g vařených loupaných krevet v jemně slaném nálevu
  • 60 g másla
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • sůl, bílý mletý pepř 
  • citron
  • hladká petrželka 


Jak na to  

- na másle zlehka orestovat plátky česneku
- vmíchat zcezené krevety, prohřát, přisolit, opepřit
- ihned podávat
.

Krevety zcedíme, propláchneme studenou vodou, necháme dobře okapat.
Pokud budeme podávat na zeleném salátu, omyjeme ho, osušíme a připravíme na talíře.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na plátky pokrájené oloupané stroužky česneku.
Přibližně 1 minutu restujeme na mírném plameni.
Vmícháme krevety, jakmile se dobře prohřejí, vypneme.
Podle chuti přisolíme a lehce opepříme.
Ihned podáváme.

Takto připravené krevety se výborně hodí k servírování jako předkrm.
Podáváme na zeleném salátu doplněné plátkem citronu, můžeme ozdobit hladkolistou petrželkou.

Samozřejmě je stokrát lepší použít krevety čerstvé. Pokud je spolehlivý zdroj, není co řešit.

!  Čerstvé krevety musíme před samotnou tepelnou úpravou připravit - vyloupnout z krunýře a odstranit střívko.

!  Čerstvé krevety mají barvu šedivou, teprve po tepelné úpravě zrůžoví.  

Krevety se rychle kazí, nezpracované rozhodně neuskladňujeme, spotřebujeme v den nákupu!

!  Tepelně upravujeme jen krátce. Povařit nebo orestovat postačí kolem jedné minuty.
.

Přejít na seznam receptů

2 komentáře:

  1. Dělám z čerstvých krevet, je to mňamózní. Akorát mě nebaví to čištění krevetek, ale výsledek stojí za to :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, čištění těch mrňavých je piplačka :-).

    OdpovědětVymazat