Šneci z listového těsta
- balíček listového těsta
- kečup nebo rajčatová omáčka sugo di pomodoro
- plátky šunky nebo šunkového salámu, anglické slaniny, pancetty...
- pepř, chilli
- sušený česnek
- plátky sýra, např. eidamu, madelandu, cihly, čedaru nebo rozdrobená Niva, Gorgonzola...
- mouka na podsypání (cca 1 polévková lžíce hladké nebo polohrubé)
- vajíčko na potření
- koření na posypání - nemusí být
Jak na to
- rozmrzlé listové těsto rozválet na tenčí plát
- potřít kečupem nebo sugem, opepřit, posypat sušeným česnekem
- poklást plátky šunky a sýra, pevně zabalit do rolády
- rozkrájet na cca 1,5 centimetru silná kola, vyrovnat na pečicí papír
- potřít rozšlehaným vejcem
- péct při 200 °C dozlatova
.
- rozmrzlé listové těsto rozválet na tenčí plát
- potřít kečupem nebo sugem, opepřit, posypat sušeným česnekem
- poklást plátky šunky a sýra, pevně zabalit do rolády
- rozkrájet na cca 1,5 centimetru silná kola, vyrovnat na pečicí papír
- potřít rozšlehaným vejcem
- péct při 200 °C dozlatova
.
Vynikající, jednoduše připravené slané občerstvení k vínu nebo pivu.
Nebo bezva svačina.
Příprava
Pokud máme listové těsto mražené, necháme ho nejdříve rozmrznout.
Plech vyložíme pečicím papírem.
V hrnku vidličkou prošleháme vejce.
Zapneme troubu, nastavíme na 200 °C.
Zpracování
Pečení
Příprava
Pokud máme listové těsto mražené, necháme ho nejdříve rozmrznout.
Plech vyložíme pečicím papírem.
V hrnku vidličkou prošleháme vejce.
Zapneme troubu, nastavíme na 200 °C.
Zpracování
- Pracovní desku lehce poprášíme moukou, aby se těsto nelepilo. Těsto rozválíme na tenčí obdélníkový plát.
Pro menší šneky ho ještě podélně rozpůlíme, pro větší ponecháme celý.
- Těsto potřeme kečupem nebo sugem. Posypeme ho česnekem a mletým pepřem.
Můžeme ho také zlehka posypat jiným oblíbeným kořením, například tymiánem, rozmarýnem, majoránkou, kari kořením, kořením na pizzu... a pro pikantnější chuť jemně poprášit špetkou chilli koření.
- Na těsto urovnáme plátky šunky a sýra, pevně ho stočíme do rolády. Rozkrájíme ji na jeden až jeden a půl centimetru silné plátky, šneky.
S menšími rozestupy je pokládáme na plech, potřeme je rozšlehaným vejcem.
Nedáváme je těsně vedle sebe, listové těsto pečením nabyde!
Pečení
- Plech se šneky dáme do rozehřáté trouby péct.
- Pečeme okolo 10 minut dozlatova.
TIP! Náplň můžeme měnit a kombinovat podle vlastní fantazie a podle stavu zásob.
Šneky jsou výborné například s anglickou slaninou, rozdrobenou nivou a posypané špetkou mletého chilli.
Šneky jsou výborné například s anglickou slaninou, rozdrobenou nivou a posypané špetkou mletého chilli.
nasla sem dnes tyto recepty a jako nadhera opravdu hledala sem skvareni sadla narazila na vsecky tyto poklady dekuji Martina
OdpovědětVymazatJá děkuji!
VymazatTo mě vždycky potěší nejvíc, když čtu, že se podle receptů úspěšně vaří!