- 1250 ml kuřecího vývaru
- 1000 g žampionů
- 200 g 30% smetany
- 120 g cibule (1 větší)
- 70 g másla (60 + 10)
- 4 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce hladké nebo polohrubé mouky
- snítky čerstvého tymiánu nebo 1 vrchovatá čajová lžička sušeného
- sůl, pepř
- lanýžový nebo dýňový nebo olivový olej - nemusí být
Jak na to
- na másle a olivovém oleji 15 - 20 minut dusit osolené plátky oloupaných žampionů
- po vyvaření vody 30 minut zvolna restovat dozlatova
- postupně přidat cibuli a plátky česneku
- zasypat moukou, 2 minut smažit, přidat svázané snítky tymiánu, zalít vývarem, zvolna 40 minut vařit
- rozmixovat, vmíchat smetanu, po přivedení k varu ihned vypnout
- podávat s plátky orestovaných žampionů, lístky tymiánu a lanýžovým olejem
.
- na másle a olivovém oleji 15 - 20 minut dusit osolené plátky oloupaných žampionů
- po vyvaření vody 30 minut zvolna restovat dozlatova
- postupně přidat cibuli a plátky česneku
- zasypat moukou, 2 minut smažit, přidat svázané snítky tymiánu, zalít vývarem, zvolna 40 minut vařit
- rozmixovat, vmíchat smetanu, po přivedení k varu ihned vypnout
- podávat s plátky orestovaných žampionů, lístky tymiánu a lanýžovým olejem
.