Marinovaný vepřový bůček s česnekem a pivem
Základ
Marináda
- 1000 g libového bůčku vcelku s kůží s kostí nebo bez
- 300 g cibule
- 1 čajová lžička soli
- pivo
Marináda
- 6 - 8 stroužků česneku
- 6 polévkových lžic černého piva
- 4 polévkové lžíce sójové omáčky
- 3 polévkové lžíce javorového sirupu
- 2 kávové lžičky sladké mleté papriky
- 2 čajové lžičky šťávy z citronu
- 1/2 polévkové lžíce cukru krupice
- 1/2 čajové lžičky soli
Jak na to
- kůži na bůčku naříznout do větší mřížky, nasolit
- smíchat ingredience na marinádu, maso důkladně potřít ze všech stran, odložit do chladna
- položit do pekáče kůží dolů, posypat plátky cibule
- péct zakryté při 200 °C, po 20 minutách snížit teplotu na 170 °C
- kůži na bůčku naříznout do větší mřížky, nasolit
- smíchat ingredience na marinádu, maso důkladně potřít ze všech stran, odložit do chladna
- položit do pekáče kůží dolů, posypat plátky cibule
- péct zakryté při 200 °C, po 20 minutách snížit teplotu na 170 °C
- po 15 minutách obrátit kůží nahoru, naříznout hustší mřížku
- péct dalších 30 - 60 minut zakryté do měkka
- péct dalších 30 - 60 minut zakryté do měkka
- odkrýt, zvýšit teplotu, dopéct 10 - 15 minut dozlatova
.