Základ
- 4 větší podlouhlé brambory typu A nebo B
- 50 g parmazánu nebo českého sýru Gran Moravia
- 30 g másla
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- hrubozrnná sůl
Dresink
- 200 g zakysané smetany (1 kelímek)
- 1 - 2 stroužky česneku
- zelená petrželka nebo pažitka
- sůl, pepř
Jak na to
- dobře omyté brambory po 2 - 3 milimetrech příčně naříznout, propláchnout
- mezi zářezy pomazat utřeným česnekem lehce orestovaným na olivovém oleji a másle
- posypat hrubozrnnou solí, péct 60 - 80 minut na 180 °C doměkka
- posypat nastrouhaným parmazánem, dopéct cca 10 minut
- podávat s dresinkem připraveným smícháním zakysané smetany s utřeným česnekem, bylinkami, solí a pepřem
.
- dobře omyté brambory po 2 - 3 milimetrech příčně naříznout, propláchnout
- mezi zářezy pomazat utřeným česnekem lehce orestovaným na olivovém oleji a másle
- posypat hrubozrnnou solí, péct 60 - 80 minut na 180 °C doměkka
- posypat nastrouhaným parmazánem, dopéct cca 10 minut
- podávat s dresinkem připraveným smícháním zakysané smetany s utřeným česnekem, bylinkami, solí a pepřem
.