Ivi a Oto, díky za kance!
Ve stejné úpravě lze připravit i vepřové maso!
- 500 g kančí plece
- 250 ml piva
- 200 g cibule (2 větší)
- 100 g slaniny nebo špeku
- 100 - 200 ml vývaru (nebo povařit 1/2 kostky bujonu ve 250 ml vody)
- 4 ks bobkového listu, 6 ks celého pepře, 6 ks nového koření, 6 ks jalovce
- 2 polévkové lžíce sádla nebo oleje
- 2 polévkové lžíce hustého brusinkového kompotu
- 2 plátky citronu bez kůry
- 1 polévková lžíce cukru
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- sůl, kmín, pepř
Pokud je maso ze starého kusu, naložíme ho na 2 až 4 dny předem do mořidla - viz TIP!
Jak na to
- na sádle 12 - 15 minut zvolna restovat cibuli a slaninu
- přidat očištěné maso nakrájené na kostky, zprudka zatáhnout
- nasypat cukr, jemně zkaramelizovat, přidat koření a plátky citronu, 5 minut povařit
- přilít pivo, nechat odpařit, vmíchat brusinky, zalít vývarem, dusit doměkka
- odstranit koření, vmíchat ve studené vodě dobře rozmíchanou mouku, 15 minut povařit
.
- na sádle 12 - 15 minut zvolna restovat cibuli a slaninu
- přidat očištěné maso nakrájené na kostky, zprudka zatáhnout
- nasypat cukr, jemně zkaramelizovat, přidat koření a plátky citronu, 5 minut povařit
- přilít pivo, nechat odpařit, vmíchat brusinky, zalít vývarem, dusit doměkka
- odstranit koření, vmíchat ve studené vodě dobře rozmíchanou mouku, 15 minut povařit
.