Rozpis pro otvírací dortovou formu o průměru 23 centimetrů.
- 300 g špenátu
- 200 g rýže
- 150 g kuřecího nebo vepřového masa (nemusí být
- 100 g parmazánu
- 50 g cibule (1 malá)
- 50 ml 12% smetany
- 30 g másla (5 + 10 + 15)
- 4 stroužky česneku
- 3 vejce
- 2 polévkové lžíce strouhanky (1 na vysypání formy, 1 na smíchání s parmazánem)
- olivový olej
- sůl, pepř
- špetka muškátového oříšku
- špetka chilli (nemusí být)
Jak na to
- na olivovém oleji s kouskem másla jemně osmažit cibuli, přidat utřený česnek
- nasypat okapanou rýži, osolit, orestovat, zalít vodou, cca 15 minut dusit bez zakrytí, nechat vyvařit vodu
- na kousku másla podusit špenátové listy, nechat vyvařit vodu
- z nastrouhaného parmazánu odebrat 2 polévkové lžíce
- v míse smíchat rýži, nasekaný špenát, česnek, parmazán, muškátový oříšek, sůl, pepř a podle chuti chilli
- vajíčka lehce prošlehat se smetanou, vmíchat k rýžové směsi
- formu vymazat rozpuštěným máslem a vysypat strouhankou, dno posypat 1 polévkovou lžící parmazánu
- urovnat rýžovou směs, pokapat zbytkem másla, posypat strouhankou smíchanou s parmazánem (1 + 1 polévková lžíce)
- péct při 180 °C cca 15 minut dozlatova
.
- na olivovém oleji s kouskem másla jemně osmažit cibuli, přidat utřený česnek
- nasypat okapanou rýži, osolit, orestovat, zalít vodou, cca 15 minut dusit bez zakrytí, nechat vyvařit vodu
- na kousku másla podusit špenátové listy, nechat vyvařit vodu
- z nastrouhaného parmazánu odebrat 2 polévkové lžíce
- v míse smíchat rýži, nasekaný špenát, česnek, parmazán, muškátový oříšek, sůl, pepř a podle chuti chilli
- vajíčka lehce prošlehat se smetanou, vmíchat k rýžové směsi
- formu vymazat rozpuštěným máslem a vysypat strouhankou, dno posypat 1 polévkovou lžící parmazánu
- urovnat rýžovou směs, pokapat zbytkem másla, posypat strouhankou smíchanou s parmazánem (1 + 1 polévková lžíce)
- péct při 180 °C cca 15 minut dozlatova
.