- 330 g polohrubé mouky
- 250 g změklého másla
- 250 g tučného tvarohu
- 100 g cukru moučky
- 30 g rozinek (2 polévkové lžíce)
- 20 ml rumu (2 polévkové lžíce)
- 8 g kypřicího prášku do pečiva (2 čajové lžičky)
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1 zarovnaná kávová lžička soli
- 1 větší žloutek
- kůra z citronu
Jak na to
- prosetou mouku smíchat s cukrem, práškem do pečiva, solí a citronovou kůrou
- zpracovat s tvarohem, rozinkami předem namočenými v rumu, žloutkem, extraktem a změklým máslem
- odložit na 30 minut do lednice
- rozválet do obdélníku, smotat
- péct 35 - 40 minut při 170 °C
.
- prosetou mouku smíchat s cukrem, práškem do pečiva, solí a citronovou kůrou
- zpracovat s tvarohem, rozinkami předem namočenými v rumu, žloutkem, extraktem a změklým máslem
- odložit na 30 minut do lednice
- rozválet do obdélníku, smotat
- péct 35 - 40 minut při 170 °C
.