- 400 g mražené mexické zeleniny (mrkev, fazole, kukuřice, hrášek, paprika, cibule)
- 200 ml dobrého kečupu
- 100 g sójových kostek, např. Bonavita, Country Life, Allnature...
- 3 polévkové lžíce oleje nebo sádla
- 3 stroužky česneku
- 3 polévkové lžíce sójové omáčky
- 2 střední cibule
- 2 stvoly řapíkatého celeru
- 1 polévková lžíce koření Tandoori Masala
- 1 kostka zeleninového nebo drůbežího nebo hovězího bujonu
- sůl, pepř
Jak na to
- kostky sóji zalít vodou, po minimálně hodině scedit, vyždímat
- zalít vodou, přidat rozdrobenou bujonovou kostku, 5 minut povařit
- na oleji/sádle orestovat cibuli a řapíkatý celer, přidat sóju i s vodou, ve které se vařila
- vmíchat Tandoori Masala, utřený česnek, sójovou omáčku a kečup, povařit
- přidat nerozmrazenou zeleninu, 5 minut na mírném plameni povařit
- vmíchat utřený česnek, dochutit solí a pepřem
.
- kostky sóji zalít vodou, po minimálně hodině scedit, vyždímat
- zalít vodou, přidat rozdrobenou bujonovou kostku, 5 minut povařit
- na oleji/sádle orestovat cibuli a řapíkatý celer, přidat sóju i s vodou, ve které se vařila
- vmíchat Tandoori Masala, utřený česnek, sójovou omáčku a kečup, povařit
- přidat nerozmrazenou zeleninu, 5 minut na mírném plameni povařit
- vmíchat utřený česnek, dochutit solí a pepřem
.