Hrách nutno předem na několik hodin namočit!
- 500 g nepředvařeného hrachu
- 100 g cibule (1 střední)
- 15 g polohrubé mouky (1 polévková lžíce)
- 4 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje nebo sádla
- sůl, pepř, kmín, majoránka
Jak na to
- přes noc namočit hrách
- uvařit doměkka
- na oleji osmahnout cibuli, přidat mouku, usmažit jíšku
- do měkkého hrachu vmíchat jíšku, povařit
- přidat utřený česnek a majoránku
- podle chuti přisolit, opepřit
.
- přes noc namočit hrách
- uvařit doměkka
- na oleji osmahnout cibuli, přidat mouku, usmažit jíšku
- do měkkého hrachu vmíchat jíšku, povařit
- přidat utřený česnek a majoránku
- podle chuti přisolit, opepřit
.