Rozpis pro kulatou otvírací formu s pantem o průměru 22 centimetrů.
Kakaový piškotový korpus
- 100 g polohrubé mouky (5 polévkových lžic)
- 100 g cukru krupice (5 polévkových lžic)
- 20 g kakaa (2 polévkové lžíce)
- 5 g kypřicího prášku do pečiva (1 čajová lžička)
- 5 vajec
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje
- špetka soli
- rozpůlený citron na vymazání mísy na šlehání bílků
- 1 polévková lžíce oleje a 1 polévková lžíce hrubé mouky na vymazání a vysypání formy
- 500 g tučného tvarohu (přednostně ten v alobalu)
- 250 g másla
- 200 g cukru moučky (8 vrchovatých polévkových lžic)
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 2 - 4 polévkové lžíce rumu
- 2 - 3 polévkové lžíce 15% zakysané smetany nebo 2 - 3 polévkové lžíce 12% smetany nebo mléka (nemusí být, jen pokud chceme mít náplň vláčnější)
- malý kousek nerozpuštěného másla (cca 1 čajová lžička)
- 100 g čokolády na vaření
- 30 g másla
- 2 polévkové lžíce mléka
- 1/2 polévkové lžíce cukru moučky (7 g)
- 1/2 polévkové lžíce kakaa (7 g)
Posyp
- strouhaný kokos, strouhaná čokoláda...
Jak na to
- šlehat žloutky s cukrem do pěny, promíchat s olejem, vmíchat mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a kakaem
- po částech lehce vmíchat ušlehaný tuhý sníh
- péct cca 20 minut při 175 °C, 5 minut nechat v pootevřené troubě dojít
- prošlehat ingredience na náplň, natřít na vychladlý korpus
- ve vodní lázni rozpustit čokoládu s máslem, smíchat s kakaem, cukrem a mlékem
- vlažnou polevu rozetřít na dort, ev. posypat strouhaným kokosem, dát do chladna ztuhnout
.
- šlehat žloutky s cukrem do pěny, promíchat s olejem, vmíchat mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a kakaem
- po částech lehce vmíchat ušlehaný tuhý sníh
- péct cca 20 minut při 175 °C, 5 minut nechat v pootevřené troubě dojít
- prošlehat ingredience na náplň, natřít na vychladlý korpus
- ve vodní lázni rozpustit čokoládu s máslem, smíchat s kakaem, cukrem a mlékem
- vlažnou polevu rozetřít na dort, ev. posypat strouhaným kokosem, dát do chladna ztuhnout
.