Vepřová játra na červeném víně
- 750 g vepřových jater
- 350 ml červeného vína
- 200 g cibule (2 střední)
- 100 g špeku nebo slaniny bez kůže
- 10 g másla
- 6 větších stroužků česneku
- 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje nebo sádla
- 1 zarovnaná polévková lžíce polohrubé mouky
- sůl, kmín, pepř
Jak na to
- odblaněná játra pokrájet na nudličky
- na oleji/sádle rozpustit špek, osmahnout cibuli, vmíchat plátky česneku
- krátce a zprudka orestovat játra, opepřit, okmínovat, zalít vínem, 15 minut dusit zakryté
- odkrýt, osolit, 5 minut povařit, vmíchat česnek
- ev. přidat vodu, zahustit, povařit
.
- odblaněná játra pokrájet na nudličky
- na oleji/sádle rozpustit špek, osmahnout cibuli, vmíchat plátky česneku
- krátce a zprudka orestovat játra, opepřit, okmínovat, zalít vínem, 15 minut dusit zakryté
- odkrýt, osolit, 5 minut povařit, vmíchat česnek
- ev. přidat vodu, zahustit, povařit
.