Hrnkové houskové knedlíky
Hrnek uvedený v rozpisu surovin má objem 250 mililitrů.
Hrnky na uvaření knedlíků mají také objem 250 mililitrů.
- 1 hrnek hrubé nebo polohrubé mouky (210 g)
- 1 kávová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička soli
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 2 housky nebo 2 rohlíky
- zelené bylinky, např. petržel, majoránka, oregano, špenátové listy...
- máslo nebo olej nebo sádlo a mouka na vymazání a vysypání hrnků
- rozpůlený citron na vytření mísy
Jak na to
- smíchat prosetou mouku se solí, práškem do pečiva a rohlíkem pokrájeným na kostky, ev. s nasekanými bylinkami
- přidat v mléce prošlehané žloutky, dobře promíchat
- lehce vmíchat tuhý sníh
- těstem do 3/4 naplnit vymazané a vyspané hrnky
- položit do hrnce s vroucí vodou, zakrýt, 30 minut povařit
.
- smíchat prosetou mouku se solí, práškem do pečiva a rohlíkem pokrájeným na kostky, ev. s nasekanými bylinkami
- přidat v mléce prošlehané žloutky, dobře promíchat
- lehce vmíchat tuhý sníh
- těstem do 3/4 naplnit vymazané a vyspané hrnky
- položit do hrnce s vroucí vodou, zakrýt, 30 minut povařit
.