středa 3. července 2013

Paprikový salát

Paprikový salát


  • 1 větší cibule
  • 4 větší papriky (bílé slovenské, kapie, tenkostěnné, tlustostěnné ...)
  • nakládané kapary
  • čerstvá šťáva z citronu
  • cukr třtinový
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • čerstvé bylinky - tymián, petržel, oregano, kopr ..

Jak na to  

- papriky a cibuli nakrájet na proužky, bylinky nasekat, kapary zcedit
- vše promíchat se solí, cukrem, pepřem, šťávou z citronu a olivovým olejem
- nechat rozležet
.

Papriky opláchneme, osušíme, zbavíme jadérek, kapary zcedíme.
Cibuli a papriky nakrájíme na tenké proužky, bylinky nasekáme najemno.
V míse smícháme papriky, cibuli a kapary.
Podle chuti přidáme cukr, sůl a pepř.
Solíme jen lehce, kapary jsou slané dost.
Vmícháme čerstvou šťávu z citronu a 2 polévkové lžíce olivového oleje.
Nakonec přidáme nasekané bylinky.
Před podáváním necháme chvilku rozležet.
Salát výborně doplní na různé způsoby upravená masa.


TIP!  Papriky můžeme před přípravou celé opéct pod grilem, na rozpálené pánvi nebo v troubě do zčernání a stáhnout slupku. Chuť salátu bude o několik stupínků lepší, papriky budou bez slupky stravitelnější.

Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat