- 600 g 15% zakysané smetany (3 kelímky)
- 400 g 33 - 40% smetany (2 kelímky)
- 80 - 100 ks dětských piškotů
- 10 - 15 ml likéru, nejlépe mandlového, např. Amaretto, Barbero
- 3 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 2 polévkové lžíce cukru moučky
- 1/2 čajové lžičky šťávy z citronu
- jahody nebo meruňky, broskve, borůvky...
Jak na to
- dno formy pokrýt souvislou vrstvou piškotů, rovnou stranou dolů
- lehce pokapat mandlovým likérem smíchaným s citronovou šťávou a vanilkovým extraktem
- ušlehat smetany s vanilkovým cukrem, vmíchat zakysané smetany, vanilkový extrakt a cukr moučku
- nanést vrstvu na piškoty
- lehce vmáčknout půlky jahod, nanést další šlehačkovou vrstvu
- poskládat piškoty, nanést zbytek šlehačkové směsi
- nechat několik hodin ztuhnout v lednici
.
- dno formy pokrýt souvislou vrstvou piškotů, rovnou stranou dolů
- lehce pokapat mandlovým likérem smíchaným s citronovou šťávou a vanilkovým extraktem
- ušlehat smetany s vanilkovým cukrem, vmíchat zakysané smetany, vanilkový extrakt a cukr moučku
- nanést vrstvu na piškoty
- lehce vmáčknout půlky jahod, nanést další šlehačkovou vrstvu
- poskládat piškoty, nanést zbytek šlehačkové směsi
- nechat několik hodin ztuhnout v lednici
.