Dýňová polévka s rajčatovým protlakem
- 1000 ml kuřecího vývaru nebo kostka bujónu
- 750 g očištěné oloupané dýně
- 500 g rajčatového protlaku/pyré
- 200 ml 12% smetany
- 25 g másla
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř
- k servírování zakysaná smetana, parmazán, opečené pečivo, dýňový nebo olivový olej, dýňová semínka...
Jak na to
- oloupanou vydlabanou dýni pokrájet na kostky, zalít vývarem/vodou
- vmíchat sůl, pepř a rozmáčklý stroužek česneku, 30 minut povařit
- přidat 2 stroužky utřeného česneku, rozmixovat
- přilít rajčatový protlak/pyré, 5 minut povařit
- vmíchat sladkou smetanu, povařit, vypnout, přidat kousek másla
- oloupanou vydlabanou dýni pokrájet na kostky, zalít vývarem/vodou
- vmíchat sůl, pepř a rozmáčklý stroužek česneku, 30 minut povařit
- přidat 2 stroužky utřeného česneku, rozmixovat
- přilít rajčatový protlak/pyré, 5 minut povařit
- vmíchat sladkou smetanu, povařit, vypnout, přidat kousek másla
.