Mleté koule v kysaném zelí
- 500 g mletého masa
- 500 g kysaného zelí
- 520 g sladkého kečupu
- 3 polévkové lžíce strouhanky
- 2 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1 čajová lžička majoránky
- 1 čajová lžička mletého pepře
- 1/2 čajové lžičky drceného kmínu
- 1/2 čajové lžičky pálivé papriky
- 1 čajová lžička plnotučné nebo dijonské hořčice
- smetana k podávání - nemusí být
Jak na to
- mleté maso zpracovat s vejci, strouhankou, česnekem, majoránkou, paprikou, hořčicí, solí, pepřem a kmínem
- vytvořit 10 - 12 koulí, vložit do vroucí vody, po 5 minutách přidat zelí
- vmíchat kečup, 15 minut povařit
.
- mleté maso zpracovat s vejci, strouhankou, česnekem, majoránkou, paprikou, hořčicí, solí, pepřem a kmínem
- vytvořit 10 - 12 koulí, vložit do vroucí vody, po 5 minutách přidat zelí
- vmíchat kečup, 15 minut povařit
.