Pečeno v nízké kulaté koláčové formě o průměru 24 centimetrů.
Korpus
- 250 g listového těsta
- kousek másla na vymazání formy
- fazole - jako zátěž těsta při pečení
Náplň
- 250 g ricotty
- 200 g 30% smetany
- 150 g (100 + 50) výrazného sýru s modrou plísní, např. Bleu d´Auvergne, Roquefort, Gorgonzola...
- 20 g jader vlašských ořechů
- 4 vejce
- 1 malá cibule
- sůl, mletý pepř
- čerstvé bylinky - tymián, bazalka, oregano...
Jak na to
- těsto rozdělit na půlku, první rozválet do kruhu o průměru cca dna formy, druhou o 3 - 4 cm větší
- do vymazané formy urovnat větší kruh, potřít vejcem, položit menší
- propíchnout párkrát vidličkou, zatížit fazolemi, zapéct 8 minut při 180 °C
- smíchat suroviny na náplň, nalít na předpečené těsto, posypat pepřem, cibulí a nasekanými ořechy
- péct 10 minut při 180 °C, teplotu stáhnout na 160 °C, dopéct 30 - 40 minut dozlatova
.
- těsto rozdělit na půlku, první rozválet do kruhu o průměru cca dna formy, druhou o 3 - 4 cm větší
- do vymazané formy urovnat větší kruh, potřít vejcem, položit menší
- propíchnout párkrát vidličkou, zatížit fazolemi, zapéct 8 minut při 180 °C
- smíchat suroviny na náplň, nalít na předpečené těsto, posypat pepřem, cibulí a nasekanými ořechy
- péct 10 minut při 180 °C, teplotu stáhnout na 160 °C, dopéct 30 - 40 minut dozlatova
.