- 1400 - 1600 g vykuchaného kuřete
- 60 g másla
- 50 g slaniny nebo špeku bez kůže
- sůl, sladká mletá paprika
Jak na to
- uvolnit kůži na prsou opláchnutého a osušeného kuřete, vložit kousky másla
- ze všech stran i zevnitř nasolit
- do břišní dutiny dát kousek másla a dva až tři plátky slaniny
- položit do pekáče na silnější plátky slaniny prsy dolů, poklást zbytkem másla a slaniny
- podlít malým množstvím vody, péct 10 minut zakryté při 180 °C
- stáhnou teplotu na 160 °C, po 25 minutách kuře obrátit, do výpeku vmíchat mletou papriku, polít
- po 20 - 25 minutách slít šťávu
- uvolnit kůži na prsou opláchnutého a osušeného kuřete, vložit kousky másla
- ze všech stran i zevnitř nasolit
- do břišní dutiny dát kousek másla a dva až tři plátky slaniny
- položit do pekáče na silnější plátky slaniny prsy dolů, poklást zbytkem másla a slaniny
- podlít malým množstvím vody, péct 10 minut zakryté při 180 °C
- stáhnou teplotu na 160 °C, po 25 minutách kuře obrátit, do výpeku vmíchat mletou papriku, polít
- po 20 - 25 minutách slít šťávu
- péct bez zakrytí 20 - 30 minut při 180 °C dozlatova, polévat šťávou
.
.