Rychlá rajská omáčka z rajčatového protlaku
Rajská omáčka z rajčatového protlaku s hrnkovým knedlíkem |
- 500 ml vývaru nebo vody nebo kostka hovězího bujonu
- 120 g rajčatového protlaku
- 10 g másla
- 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 1 bobkový list
- 1 čajová lžička tymiánu
- špetka skořice
- cukr, šťáva z citronu
- sůl
Cibulová jíška
- 40 g cibule (1 menší)
- 40 g hladké mouky (2 polévkové lžíce)
- 10 g másla
- 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
Jak na to
- na oleji zpěnit cibuli, zasypat moukou, přidat máslo, připravit světlou jíšku
- vmíchat koření a rajčatový protlak
- zalít vývarem/vodou, osolit, 20 minut povařit
- vmíchat špetku skořice, dochutit, podle potřeby okyselit šťávou z citronu
- přecedit, položit kousek másla, promíchat
.
- na oleji zpěnit cibuli, zasypat moukou, přidat máslo, připravit světlou jíšku
- vmíchat koření a rajčatový protlak
- zalít vývarem/vodou, osolit, 20 minut povařit
- vmíchat špetku skořice, dochutit, podle potřeby okyselit šťávou z citronu
- přecedit, položit kousek másla, promíchat
.