- 1000 g mletého masa
- 150 g anglické slaniny vcelku (1/2 do sekané a 1/2 do pekáče)
- 8 stroužků česneku (6 do sekané a 2 do pekáče)
- 5 polévkových lžic strouhanky
- 2 - 4 polévkové lžíce 12% smetany nebo mléka
- 2 vejce
- 2 čajové lžičky plnotučné hořčice
- 2 čajové lžičky majoránky
- 1 větší cibule (1/2 do sekané a 1/2 do pekáče)
- 1 čajová lžička kmínu
- 1 čajová lžička sladké mleté papriky
- sůl, pepř
- hořčice, bílek... na potření šišek před pečením (nemusí být)
Jak na to
- mleté maso dobře zpracovat s vejci, strouhankou, smetanou, cibulí, hořčicí, česnekem, anglickou, solí, pepřem, majoránkou, paprikou a kmínem
- vytvořit 2 šišky, ev. potřít hořčicí nebo bílky, položit do pekáče na špejle nebo špek...
- posypat plátky cibule a česneku, poklást zbytkem anglické
- péct 10 minut nezakryté při 200 °C, podlít, zakrýt, teplotu stáhnout na 170 °C
- podlévat, polévat, péct celkem cca 60 minut, na posledních 10 minut zvýšit teplotu a dopéct bez zakrytí
.
- mleté maso dobře zpracovat s vejci, strouhankou, smetanou, cibulí, hořčicí, česnekem, anglickou, solí, pepřem, majoránkou, paprikou a kmínem
- vytvořit 2 šišky, ev. potřít hořčicí nebo bílky, položit do pekáče na špejle nebo špek...
- posypat plátky cibule a česneku, poklást zbytkem anglické
- péct 10 minut nezakryté při 200 °C, podlít, zakrýt, teplotu stáhnout na 170 °C
- podlévat, polévat, péct celkem cca 60 minut, na posledních 10 minut zvýšit teplotu a dopéct bez zakrytí
.