Pro sestavení kulatého dortu z korpusu o průměru 21 až 23 centimetrů.
- dortový korpus
- 500 g potahové hmoty např. Smartflex Velvet, White Icing, marcipán nebo čokoládová poleva nebo krém
- 3 - 4 polévkové lžíce marmelády
- 2 - 3 polévkové lžíce rumu nebo likéru
- krém, množství dle počtu proříznutí a způsobu zdobení
Jak na to
- seříznout vršek korpusu do roviny, odříznutou část odložit
- 1x nebo 2x proříznout
- tence potřít marmeládou zahřátou společně s rumem/likérem/vodou
- zdobičkou nebo nožem nanést krém, položit korpus, lehce přimáčknout, při dvojitém proříznutí postup zopakovat
- marmeládou natřít i vrchní část
- po obvodu doplnit krém do proříznutých částí, pro hrubé zarovnání potřít celý povrch tenkou vrstvou krému
- nechat zatuhnout v lednici, dozdobit nebo ještě před závěrečným zdobením zarovnat punčovinou
- punčovina: smíchat rozdrobenou odloženou odříznutou část korpusu s krémem, ev. zbytkem marmelády (podle potřeby přidat krém, rum nebo máslo pro dosažení dobře roztíratelné konzistence)
- celý dort potřít punčovinou, vyrovnat dohladka, před závěrečným dozdobením nechat v chladu ztuhnout
- seříznout vršek korpusu do roviny, odříznutou část odložit
- 1x nebo 2x proříznout
- tence potřít marmeládou zahřátou společně s rumem/likérem/vodou
- zdobičkou nebo nožem nanést krém, položit korpus, lehce přimáčknout, při dvojitém proříznutí postup zopakovat
- marmeládou natřít i vrchní část
- po obvodu doplnit krém do proříznutých částí, pro hrubé zarovnání potřít celý povrch tenkou vrstvou krému
- nechat zatuhnout v lednici, dozdobit nebo ještě před závěrečným zdobením zarovnat punčovinou
- punčovina: smíchat rozdrobenou odloženou odříznutou část korpusu s krémem, ev. zbytkem marmelády (podle potřeby přidat krém, rum nebo máslo pro dosažení dobře roztíratelné konzistence)
- celý dort potřít punčovinou, vyrovnat dohladka, před závěrečným dozdobením nechat v chladu ztuhnout
.