sobota 18. března 2017

Pohankový salát s tuňákem

Pohankový salát s tuňákem


  • 250 g pohanky
  • 340 g konzervovaného tuňáka v oleji (celého, ne kousky!)
  • 100 g silnostěnné papriky
  • 100 g cibule
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce cukru krupice
  • 3 - 4 čajové lžičky šťávy z citronu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Jak na to  

- pohanku uvařit v osolené vodě podle návodu, zcedit, nechat vychladnout
- smíchat s pokrájenou cibulí a paprikou, utřeným česnekem, citronovou šťávou, nezcezeným tuňákem a sójovou omáčkou
- vmíchat cukr, sůl, pepř a olivový olej
.

Pohanku dáme do hrnce, zalijeme 1500 mililitry vody, vmícháme 1 vrchovatou čajovou lžičku soli.
Uvaříme podle návodu na sáčku, zcedíme, necháme vychladnout.
Váha uvařené pohanky bude přibližně 1000 gramů.

Cibuli a papriku nakrájíme na tenké proužky, česnek utřeme.
V míse smícháme pohanku, sójovou omáčku, šťávu z citronu, cibuli, papriku a utřený česnek.
Přidáme tuňáka i s olejem.
Necedíme, nekrájíme.
Tuňákové maso se mícháním rozpadne na kousky.
Je fajn koupit tuňáka v konzervě celého!


Vmícháme zarovnanou polévkovou lžíci cukru krupice, čajovou lžičku soli a pepře.
Na závěr promícháme s 10 polévkovými lžícemi olivového oleje.
Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, cukrem nebo citronovou šťávou.

Podáváme s pečivem a olivovým olejem.



Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat