čtvrtek 20. prosince 2012

Nakládaný Hermelín

Nakládaný Hermelín


Rozpis pro 16 kusů Hermelínu nebo Camembertu. 

  • 16 ks 100g Hermelínu 
  • 1000 ml olivového nebo slunečnicového oleje
  • 4 větší cibule
  • beraní rohy, feferonky, nakládané papriky
  • 8 - 16 stroužků česneku
  • 4 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 1 čajová lžička hořčičného semínka
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • mletý pepř, mletá paprika 


Jak na to

- Hermelín rozkrojit, podle chuti okořenit, přidat česnek, papriku, přiklopit
- naskládat do nádoby, prokládat cibulí, bobkovými listy a beraními rohy
- v oleji rozmíchat koření, nalít na Hermelíny
- několik dní nechat v chladu rozležet
.


Cibuli a chilli papričky nakrájíme na kolečka, česnek na plátky.
V 500 mililitrů oleje rozmícháme tymián, hořčičné semínko, nové koření a celý pepř. Než připravíme Hermelíny, necháme za občasného promíchání stát v pokojové teplotě.
Sýry podélně rozkrojíme.
Jednu nebo obě půlky posypeme mletým pepřem a mletou paprikou, pro ostřejší variantu zvolíme papriku pálivou nebo rovnou chilli koření.
Přidáme plátky česneku, můžeme také položit 1 - 2  kolečka chilli papričky.


Hermelíny opět přiklopíme.
Na dno plastové dobře uzavíratelné misky nebo čtyřlitrové sklenice se šroubovacím uzávěrem nasypeme pár koleček cibule a bobkový list.
Začneme rovnat sýry.
Prokládáme cibulí, beraními rohy, nakládanou paprikou a bobkovým listem. Podle chuti můžeme také přidat 1 - 2 feferonky.
Po naplnění nádoby do 3/4 zalijeme připraveným olejem s kořením.
Pokračujeme v rovnání a prokládání.
Na závěr dolijeme zbytkem oleje tak, aby byly všechny sýry ponořené.
Dáme na několik dní uležet do chladna.
Před servírováním necháme sýry  2 - 3 hodiny "rozdýchat" v pokojové teplotě.
Podáváme s pečivem.
 



TIP!  Po naplnění můžeme k Hermelínům přidat snítku čerstvého rozmarýnu.

TIP!!  Na naložení je vhodnější širší nádoba než sklenice. Pokud máme dobře uzavíratelnou nižší obdélníkovou nebo čtvercovou, tak určitě bude lepší. Sýry se budou lépe vyndávat.
Jestliže počítáme s převážením, tak před pohodlným vyndáváním rozhodně upřednostníme důkladné uzavření.


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat