Fazole se musí den předem namočit!
- 1000 g kuřecích prsou bez kůže
- 600 g cibule (4 velké)
- 425 ml konzervovaných sekaných loupaných rajčat
- 400 g červených fazolí
- 400 ml kuřecího vývaru
- 250 g zelené silnostěnné papriky (1 velká)
- 80 g sádla nebo 5 polévkových lžic oleje
- 50 g rajčatového protlaku (3 čajové lžičky)
- 3 čajové lžičky sladké mleté papriky
- špetka chilli
- sůl, pepř
Jak na to
- fazole nechat několik hodin máčet ve vodě, dolít vodu, uvařit doměkka, osolit, scedit
- na suché pánvi opéct proužky papriky
- cibuli zvolna restovat 10 - 15 minut na sádle, zprudka opéct kostky masa
- osolit, opepřit, vmíchat protlak, orestovat, přidat mletou papriku a chilli
- přidat obsah konzervy s rajčaty, zalít vývarem
- 10 minut zakryté povařit
- vmíchat fazole a papriku, 5 minut nezakryté povařit
- odstavit, nechat 5 minut zakryté rozležet
.
- fazole nechat několik hodin máčet ve vodě, dolít vodu, uvařit doměkka, osolit, scedit
- na suché pánvi opéct proužky papriky
- cibuli zvolna restovat 10 - 15 minut na sádle, zprudka opéct kostky masa
- osolit, opepřit, vmíchat protlak, orestovat, přidat mletou papriku a chilli
- přidat obsah konzervy s rajčaty, zalít vývarem
- 10 minut zakryté povařit
- vmíchat fazole a papriku, 5 minut nezakryté povařit
- odstavit, nechat 5 minut zakryté rozležet
.