Dušená mrkev s vepřovým masem
- 1000 g vepřové plece
- 800 g mrkve
- 300 g cibule
- 200 ml mléka
- 20 g másla
- 5 polévkových lžic slunečnicového oleje nebo sádla
- 2 čajové lžičky kmínu
- 2 čajové lžičky soli
- 1 zarovnaná polévková lžíce polohrubé mouky
Jak na to
- na mírném plameni osmahnout cibuli, zvýšit teplotu, zprudka orestovat maso, nechat vydusit šťávu
- osolit, okmínovat
- zalít vodou nebo vývarem, dusit cca 30 minut doměkka
- vmíchat v mléce nebo vodě dobře promíchanou mouku, 15 minut povařit
- vmíchat kousek másla
.
- na mírném plameni osmahnout cibuli, zvýšit teplotu, zprudka orestovat maso, nechat vydusit šťávu
- osolit, okmínovat
- zalít vodou nebo vývarem, dusit cca 30 minut doměkka
- vmíchat v mléce nebo vodě dobře promíchanou mouku, 15 minut povařit
- vmíchat kousek másla
.