- 400 g těstovin
- 200 g čerstvých lišek
- 200 ml 30% smetany
- 150 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru nebo bílého vína nebo vody
- 60 g cibule (1 malá)
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 - 3 stroužky česneku
- 2 čajové lžičky šťávy z citronu
- 1 čajová lžička studeného másla
- 1 kávová lžička tymiánu
- sůl, pepř
Jak na to
- na oleji zesklovatět cibuli a česnek
- orestovat kousky lišek zakápnutých citronovou šťávou, osolit, podusit ve vlastní šťávě
- vmíchat tymián, zalít vývarem/vínem/vodou, 10 minut povařit
- zalít smetanou, povařit do požadovaného zhoustnutí
- vmíchat studené máslo
- na pánvi smíchat s uvařenými těstovinami
.
- na oleji zesklovatět cibuli a česnek
- orestovat kousky lišek zakápnutých citronovou šťávou, osolit, podusit ve vlastní šťávě
- vmíchat tymián, zalít vývarem/vínem/vodou, 10 minut povařit
- zalít smetanou, povařit do požadovaného zhoustnutí
- vmíchat studené máslo
- na pánvi smíchat s uvařenými těstovinami
.