středa 18. února 2015

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí


  • 1/2 hlávky čínského zelí
  • 250 g rajčat
  • 1 střední cibule 
  • 1 salátová okurka 
  • 2 větší mrkve
  • 1 čajová lžička drceného kmínu
  • 1 čajová lžička mletého pepře
  • 1 - 2 čajové lžičky soli
  • 2 - 3 čajové lžičky cukru
  • 2 - 3 polévkové lžíce balsamikového octa
  • 2 - 3 polévkové lžíce olivového oleje


Jak na to  

- zelí a cibuli pokrájet na nudličky, okurku na kostky, rajčata na menší kusy, mrkev nastrouhat
- podle chuti vmíchat sůl, cukr, kmín, pepř, balsamikový ocet a olivový olej
- nechat rozležet
.

Hlávku zelí rozkrojíme, vyřízneme tuhý košťál, zbytek nakrájíme na nudličky.
Mrkev očistíme a nastrouháme, cibuli pokrájíme na menší tenké proužky.
Okurku dobře omyjeme, neloupeme, nakrájíme na kostičky.
Rajčata opláchneme a podle velikosti rozkrájíme na poloviny až osminy.
Do salátů jsou ideální menší rajčata cherry, soudková nebo keříčková.


Přidáme čajovou lžičku kmínu, soli a cukru, poprášíme pepřem.
Vmícháme 2 polévkové lžíce balsamikového octa a 2 - 3 polévkové lžíce olivového oleje.
Ochutnáme, podle potřeby přidáme sůl, cukr nebo balsamikový ocet.
Necháme rozležet, podáváme vychlazené.

TIP!  Salát můžeme servírovat přelitý dresinkem z jogurtu nebo zakysané smetany.

Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat