- 1500 ml vody
- 350 g brambor (3 střední)
- 250 g kysaného zelí
- 120 g cibule (1 větší)
- 50 g hladké mouky (3 polévkové lžíce)
- 5 polévkových lžic slunečnicového oleje nebo sádla
- 3 kuličky nového koření
- 2 menší bobkové listy
- 2 stroužky česneku
- 1 kostka hovězího bujonu
- ocet (pokud je potřeba na dochucení)
- špetka pálivé papriky (nemusí být)
- sůl, kmín, pepř, sladká paprika
Jak na to
- na oleji/sádle zesklovatět cibuli a česnek
- zlehka orestovat kousky brambor
- zasypat hladkou moukou, 2 - 3 minuty smažit, přidat koření
- zalít vodou, rozdrobit bujon, 10 minut povařit
- nalít lák ze zelí, přidat pokrájené zelí, okolo 10 minut povařit, podle potřeby dochutit
.
- na oleji/sádle zesklovatět cibuli a česnek
- zlehka orestovat kousky brambor
- zasypat hladkou moukou, 2 - 3 minuty smažit, přidat koření
- zalít vodou, rozdrobit bujon, 10 minut povařit
- nalít lák ze zelí, přidat pokrájené zelí, okolo 10 minut povařit, podle potřeby dochutit
.