- 200 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 180 g změklého másla
- 180 g 15% zakysané smetany
- 100 ml vlažné vody
- 20 g droždí (půl kostky)
- 1 žloutek
- 1 kávová lžička cukru
- 1 čajová lžička soli
Náplň
- 80 g tvrdého sýra
- 50 g změklého másla
Na potření a posypání
- 100 g tvrdého sýra
- 1 vejce
- hrubozrnná sůl, kmín, sezam, mák, bylinky...
Jak na to
- připravit kvásek, dobře zpracovat těsto, nechat hodinu kynout
- rozválet na obdélník cca 30 x 40 cm, půlku potřít změklým máslem, posypat sýrem
- náplň překrýt druhou půlkou těsta, přeložit znovu podélně na půlku, pak konce přehnout ke středu na výslednou třetinu
- po 10 minutách znovu rozválet, potřít rozšlehaným vejcem, posypat sýrem, rozkrájet
- posypat mákem, sezamem...
- na plechu nechat ještě 10 minut kynout
- péct při 200 °C 13 až 15 minut dozlatova
.
- připravit kvásek, dobře zpracovat těsto, nechat hodinu kynout
- rozválet na obdélník cca 30 x 40 cm, půlku potřít změklým máslem, posypat sýrem
- náplň překrýt druhou půlkou těsta, přeložit znovu podélně na půlku, pak konce přehnout ke středu na výslednou třetinu
- po 10 minutách znovu rozválet, potřít rozšlehaným vejcem, posypat sýrem, rozkrájet
- posypat mákem, sezamem...
- na plechu nechat ještě 10 minut kynout
- péct při 200 °C 13 až 15 minut dozlatova
.