- 1500 ml hovězího vývaru nebo vody
- 400 g 12% smetany (2 kelímky)
- 100 g másla
- 100 g cibule (1 střední)
- 70 g hladké mouky (3 polévkové lžíce)
- 3 žloutky
- 3 kuličky nového koření, 6 celých pepřů
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- 1 polévková lžíce octa
- 1 zarovnaná polévková lžíce cukru
- sůl
- svazek kopru
Jak na to
- na másle zesklovatět cibuli a stonky kopru, přidat nové koření a pepř
- zasypat moukou, usmažit světlou jíšku
- vmíchat cukr a ocet
- zalít vývarem, osolit, 30 minut povařit
- scedit, přivést k varu, vmíchat žloutky prošlehané ve smetaně, zakysanou smetanu a kopr, povařit
- dochutit, položit plátek másla
.
- na másle zesklovatět cibuli a stonky kopru, přidat nové koření a pepř
- zasypat moukou, usmažit světlou jíšku
- vmíchat cukr a ocet
- zalít vývarem, osolit, 30 minut povařit
- scedit, přivést k varu, vmíchat žloutky prošlehané ve smetaně, zakysanou smetanu a kopr, povařit
- dochutit, položit plátek másla
.