Základ
- 400 g listového těsta
- 1 polévková lžíce hladké mouky na podsypání
- 1 vejce
- olivy, tyrolský špek, mozzarella, špenát, žampiony, tuňák...
Rajčatová omáčka
- 250 g cherry rajčat
- 2 stroužky česneku
- 2 kávové lžičky tymiánu
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 - 3 čajové lžičky cukru
- 1/3 kávové lžičky mleté skořice
- sůl, pepř
Jak na to
- lehce osmahnout utřený česnek, přidat pokrájená rajčata a cukr
- vmíchat skořici, tymián, pepř a sůl, povařit 12 - 15 minut do vyvaření vody, propasírovat
- 200 g listového těsta rozválet na cca 30 x 40 cm, seříznout rohy
- na krajích potřít rozšlehaným vejcem, přehnout
- potřít rajčatovou omáčkou, poklást olivami, špekem, žampiony, mozzarellou...
- přehnutý okraj potřít vejcem
- péct cca 12 minut při 210 °C dozlatova
.
- lehce osmahnout utřený česnek, přidat pokrájená rajčata a cukr
- vmíchat skořici, tymián, pepř a sůl, povařit 12 - 15 minut do vyvaření vody, propasírovat
- 200 g listového těsta rozválet na cca 30 x 40 cm, seříznout rohy
- na krajích potřít rozšlehaným vejcem, přehnout
- potřít rajčatovou omáčkou, poklást olivami, špekem, žampiony, mozzarellou...
- přehnutý okraj potřít vejcem
- péct cca 12 minut při 210 °C dozlatova
.