- 800 - 900g hlávka brokolice
- 600 g vepřové kýty
- 200 g sýru čedar
- 190 g zakysané smetany (1 kelímek)
- 120 g cibule (1 větší)
- 100 g špeku nebo slaniny, například valašský špek, oravská nebo gazdovská slanina, pancetta...
- 40 g sušených rajčat v oleji (4 - 5 ks)
- 20 g másla
- 6 vajec
- 3 stroužky česneku
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 zarovnané čajové lžičky fenyklu
- sůl, pepř
Jak na to
- na másle a oleji postupně restovat cibuli, česnek a špek
- přidat maso, osolit, opepřit, nechat zatáhnout a lehce opéct, vmíchat fenykl, vypnout
- 2 minuty povařit růžičky brokolice, ihned zchladit v ledové vodě
- v pekáči smíchat brokolici s masem a sušenými rajčaty
- lehce rozšlehaná vejce smíchat se zakysanou smetanou, fenyklem a nastrouhaným sýrem, osolit, opepřit
- vše dobře promíchat, péct nezakryté 35 - 40 minut při 180 °C
.
- na másle a oleji postupně restovat cibuli, česnek a špek
- přidat maso, osolit, opepřit, nechat zatáhnout a lehce opéct, vmíchat fenykl, vypnout
- 2 minuty povařit růžičky brokolice, ihned zchladit v ledové vodě
- v pekáči smíchat brokolici s masem a sušenými rajčaty
- lehce rozšlehaná vejce smíchat se zakysanou smetanou, fenyklem a nastrouhaným sýrem, osolit, opepřit
- vše dobře promíchat, péct nezakryté 35 - 40 minut při 180 °C
.