čtvrtek 3. března 2016

Pečená kuřecí stehna s dijonskou hořčicí a javorovým sirupem

Pečená kuřecí stehna s dijonskou hořčicí a javorovým sirupem


  • 800 g kuřecích stehen s kůží
  • 100 g dijonské hořčice
  • 50 g javorového sirupu
  • 2 cl limetkové šťávy
  • 30 g másla
  • sůl

Na náplň
  • 50 g másla
  • hrst zelené petrželky
  • sůl

Jak na to  

- uvolnit kůži, vzniklou kapsu naplnit máslem smíchaným s nasekanou petrželkou a solí
- z obou stran nasolit
- naskládat do pekáče, potřít dijonskou hořčicí smíchanou s javorovým sirupem a šťávou z limetky
- poklást kousky másla
- nezakryté péct cca 50 minut při 160 °C a 10 minut při 200 - 220 °C
.

V misce smícháme nadrobno nasekanou petrželku s nerozpuštěným máslem a solí.
Té dáme tak čtvrt čajové lžičky.
V jiné misce smícháme hořčici, javorový sirup a limetkovou šťávu.

Zapneme troubu, nastavíme na 160 °C.

Kuřecí stehna opláchneme a osušíme.
Z jedné strany oddělíme kůži od masa tak, aby vznikla kapsa.
Opatrně vsuneme ruku mezi maso a kůži, jemným tlakem se od sebe obě části bez problému oddělí.
Vzniklou kapsu naplníme připraveným bylinkovým máslem.


Stehna z obou stran nasolíme, naskládáme do pekáče nebo zapékací mísy, potřeme směsí a poklademe kousky másla.
Bez zakrytí dáme péct.
Občas polijeme výpekem.
Po zhruba 50 minutách zvýšíme teplotu na 200 - 220 °C a ještě 10 minut pečeme.



Vyndáme z trouby.
Stehna přendáme na talíř, zakryjeme alobalem, aby nechladla.
Se servírováním počkáme 10 - 12 minut, aby se šťáva v mase hezky rozložila.
Podáváme s pečivem, zeleninou, bramborem, rýží...



Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat