sobota 20. února 2016

Vepřová plec na kari a hrášku

Vepřová plec na kari a hrášku


  • 1000 g vepřové plece
  • 160 g cibule (2 střední)
  • 30 g sádla
  • 60 g zázvoru
  • 4 větší stroužky česneku
  • 400 g konzervovaných loupaných rajčat
  • 2x 400 g konzervovaného hrášku
  • 300 ml vývaru
  • 2 čajové lžičky kari koření
  • 1 čajová lžička kmínu
  • sůl, pepř

Jak na to  

- cibuli restovat cca 8 minut na sádle, přidat česnek a zázvor
- po minutě přidat pokrájené maso, zprudka opéct, snížit teplotu, nechat vydusit vodu
- vmíchat kari, kmín, sůl, pepř
- nalít rajčata, zalít vývarem, bez zakrytí cca 12 minut povařit
- vmíchat hrášek, přivést k varu, vypnout
.

Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na nudličky.
Cibuli nakrájíme na osminy, stroužky česneku na plátky.
Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme.
V hrnci rozehřejeme sádlo, nasypeme cibuli, okolo 8 minut na mírném plameni promícháváme.
Přidáme česnek a nastrouhaný zázvor, minutu restujeme.


Zvýšíme teplotu, nasypeme maso, krátce opečeme ze všech stran.
Teplotu opět snížíme, za 8 - 10 minut se vyvaří voda, kterou pustilo maso.
Občas promícháme.
Jakmile se maso začne znovu opékat/přichytávat, vmícháme kari, kmín, 2 čajové lžičky soli a jednu čajovou lžičku mletého pepře.


Nalijeme celý obsah konzervy s rajčaty, zalijeme 300 mililitry horkého vývaru.
Pokud nemáme vývar, můžeme zalít čistou vodou nebo povaříme kostku bujonu v 300 mililitrech vody.
Přivedeme k varu, snížíme teplotu.
Bez zakrytí, za občasného promíchání okolo 12 minut povaříme.
Maso by mělo být měkké, tekutina zredukovaná.
Pokud není, pár minut přidáme.
Na závěr vmícháme zcezený hrášek, přivedeme k varu a hned vypneme.



Podáváme s pečivem, rýží, bramborem...


Přejít na seznam receptů





Žádné komentáře:

Okomentovat