pondělí 22. února 2016

Kuřecí fajitas

Kuřecí fajitas


  • 1000 g kuřecích prsou bez kůže
  • 250 g cibule
  • 400 g silnostěnných paprik 
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 400 g nakládaných červených fazolí (1 plechovka)
  • 340 g nakládané kukuřice (1 plechovka)
  • 4 stroužky česneku
  • 4 - 5 čajových lžiček šťávy z limetky
  • 10 polévkových lžic olivového oleje
  • 1 čajová lžička koriandru
  • 1 čajová lžička římského kmínu
  • mleté chilli (podle chuti)
  • sůl, pepř

Dresink
  • 180 g zakysané smetany
  • 3 čajové lžičky šťávy z limetky
  • čerstvá chilli paprička
  • 1 větší stroužek česneku
  • sůl, pepř, mleté chilli

Jak na to  

- na suché pánvi dobře opéct pokrájené papriky, chilli papričku, cibuli a česnek
- přilít olej, vmíchat koření - koriandr, římský kmín, mleté chilli
- přilít fazole, cca 5 minut povařit, přidat kukuřici, minutu povařit, vypnout
- kuřecí prsa pokrájet, krátce zprudka opéct na olivovém oleji, snížit teplotu, okořenit
- okolo 8 minut dusit ve vlastní šťávě, vmíchat do zeleniny, společně minutu povařit
- vmíchat šťávu z limetky
.

Papriky, chilli papričku a cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky.
Kuřecí prsa na nudličky.


Rozpálíme na sucho pánev, nasypeme papriky, chilli papričku, cibuli a česnek.
Okolo 5 minut promícháváme.
Na pánev s dobře opečenými paprikami, cibulí a česnekem nalijeme 5 polévkových lžic olivového oleje, vmícháme koriandr, římský kmín a podle chuti mleté chilli.
Chilli pro začátek stačí maximálně 1/4 kávové lžičky, přidat můžeme kdykoliv.
Přilijeme celý obsah konzervy s fazolemi, na středním plameni okolo 5 minut promícháváme, aby se co nejvíce vyvařil nálev z fazolí.
Přidáme celý obsah konzervy s kukuřicí.
Přivedeme k varu, vypneme a připravíme maso.
Pokud ho tedy nepřipravujeme na druhé pánvi zároveň se zeleninou.




Na jiné pánvi připravíme kuřecí prsa.
Rozehřejeme 5 polévkových lžic olivového oleje, maso zprudka krátce opečeme. Snížíme teplotu, vmícháme čajovou lžičku soli, půl lžičky pepře a na špičku nože mletého chilli.
Okolo 8 minut promícháváme.
Vyvaří se voda, kterou pustilo maso.
Ještě minutu, dvě opékáme.



Maso přidáme do zeleniny, společně minutu na mírném plameni povaříme, vypneme.
Vmícháme šťávu z limetky.
Ideálně podáváme v tortille.


Pro přípravu dresinku vmícháme do zakysané smetany utřený česnek, pokrájenou chilli papričku, šťávu z limetky a dochutíme chilli kořením, solí a pepřem.


TIP!  Pro urychlení ideálně připravujeme maso a zeleninu současně na 2 pánvích.


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat