neděle 3. ledna 2016

Květák po indicku

Květák po indicku



  • hlávka květáku 
  • 300 - 350 ml oleje na smažení

Směs na obalení
  • 70 g hladké mouky
  • 60 g kukuřičného škrobu
  • 40 g koření garam masala (2 vrchovaté polévkové lžíce)
  • 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • sůl, pepř
  • 40 g oloupaného zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 250 ml vody

Dresink
  • 3 vrchovaté polévkové lžíce hustého jogurtu
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • 2 čajové lžičky šťávy z citronu
  • sůl, pepř

Jak na to  

- květák rozdělit na malé růžičky, opláchnout, nechat okapat
- smíchat suché ingredience na obalení, vmíchat nastrouhaný zázvor a utřený česnek, přilít vodu, promíchat
- ve směsi dobře obalit květákové růžičky, smažit v rozpáleném oleji dozlatova
- na dresink smíchat jogurt, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř
.


Květák rozebereme na malé růžičky, v sítu propláchneme teplou vodou, necháme okapat.


Očištěný zázvor najemno nastrouháme, stroužky česneku utřeme nebo prolisujeme.
V míse smícháme mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, koření garam masala, mletý koriandr, čajovou lžičku mletého pepře a čajovou lžičku soli.
Vmícháme zázvor a česnek.
Nalijeme 250 mililitrů studené vody, dobře promícháme.
Do mísy nasypeme květákové růžičky, obalíme ve směsi.




Do hrnce nalijeme olej, dobře rozehřejeme, po částech smažíme obalený květák.
Každou dávku za zhruba 2 minuty otočíme a dosmažíme dozlatova.
Po vložení do oleje nemícháme, směs by mohla z růžiček opadat.
Osmažené kousky položíme na chvilku na papírovou utěrku, aby se vsákl  přebytečný olej.
K podávání připravíme dresink.
V misce smícháme jogurt s utřenými stroužky česneku a citronovou šťávou, podle chuti osolíme a opepříme.
Nebo podáváme s tatarkou.




Přejít na seznam receptů


Žádné komentáře:

Okomentovat