sobota 16. ledna 2016

Kuřecí prsa na zeleninovém leču

Kuřecí prsa na zeleninovém leču


  • 600 g kuřecích prsou bez kůže
  • 670 g zeleninového leča (1 sklenice)
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • 30 g másla
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička sladké mleté papriky
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • sůl, pepř

Jak na to  

- kostky kuřecího zprudka krátce opéct, vmíchat česnek, sůl, pepř, tymián a protlak, krátce orestovat
- zaprášit paprikou, zalít lečem
- okolo 15 minut povařit bez zakrytí na mírném plameni
.

Rychlovka k večeři nebo obědu. 

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, stroužky česneku oloupeme.
Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem, kuřecí krátce zprudka opečeme.
Vmícháme česnek, čajovou lžičku soli a pepře, tymián a rajčatový protlak.
Po zhruba půl minutě zaprášíme paprikou, promícháme a nalijeme celý obsah sklenice s lečem.
Bez zakrytí a za občasného promíchání povaříme okolo 15 minut na mírném plameni doměkka.
Ideální přílohou jsou špagety, hodí se i pečivo nebo rýže.



Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat